Kupujete okna, vrata, senčila ali ostalo stavbno pohištvo? Kupujete okna, vrata, senčila ali ostalo stavbno pohištvo?
Izpolnite povpraševanje in počakajte na ponudbe! Izpolnite povpraševanje in počakajte na ponudbe!

OKNA POLSKAVA, ROMAN RAVŠ, S.P.

OKNA POLSKAVA, ROMAN RAVŠ, S.P.
KontaktOKNA POLSKAVA, ROMAN RAVŠ, S.P.
Kolmanova cesta 1
2312 Orehova vas
Kontakt031/842-580
Kontaktokna.polskava@gmail.com
Kontakt okna-polskava.com
Davčna št.:SI22003126
Direktor:ROMAN RAVŠ

 

OKNA POLSKAVA, ROMAN RAVŠ, S.P.

KVALITETNO IN ZANESLJIVO 

 

 

O podjetju

 

Naravno in sodobno


Z izbiro naših oken se boste odločili za zdrav, varen in varčen dom, saj sodobna izdelava lesenega stavbnega pohištva zagotavlja odlične rezultate in je primerna tudi za vgradnjo v energijsko varčne pasivne hiše. Naša okna nastajajo v skladu s strogimi ekološkimi standardi, dosegajo minimalne toplotne izgube in so prijazna tako do ljudi, kot do narave in energetskih virov. Za samo tehnološko izdelavo oken se porabi veliko električne energije, zato smo se odločili, da bomo naredili sončno elektrarno, ki bo zadostovala našim potrebam po električni energiji. S tem pripomoremo k zmanjšanju izpusta CO2 v ozračje.

 

Varčnost in ugodnost


Les je glede CO2 bilance zelo ugoden material, saj se pri rasti 1m3 lesa absorbira 2 toni CO2 iz ozračja. Za primerjavo: za izdelavo 1m3 PVC-ja v zrak izpustijo 5 ton CO2, za izdelavo 1m3 aluminija pa celo preko 25 ton CO2. Torej je LES edini pravi osnovni material pri izdelavi oken za zmanjšanje količine toplogrednih plinov. V Sloveniji letno na prebivalca zraste cca. 7,5m3 lesa, posekamo pa ga le 3m3 na prebivalca, tako da se naši gozdovi “starajo” enako kot naše prebivalstvo (stara drevesa absorbirajo manj CO2, kot bi ga nova mlada…). Če lesene odpadke oz. stara okna potem “kurimo” kot biomaso za ogrevanje, lahko rečemo, da pridemo do CO2 nevtralnega materiala (CO2 se zgolj vrne v ozračje, medtem ko se pri uporabi fosilnih goriv v celoti doda v ozračje). Za vse materiale, ki pa proizvajajo toplogredne pline, pa po Kjioskem protokolu Slovenija plačuje kazen za presežene emisije …

 

 

OKNA

 

Z izbiro naših oken se boste odločili za zdrav, varen in varčen dom, saj sodobna izdelava lesenega stavbnega pohištva zagotavlja odlične rezultate in je primerna tudi za vgradnjo v energijsko varčne pasivne hiše. Naša okna nastajajo v skladu s strogimi ekološkimi standardi, dosegajo minimalne toplotne izgube in so prijazna tako do ljudi, kot do narave in energetskih virov. Za samo tehnološko izdelavo oken se porabi veliko električne energije. Zato smo se v letu 2013 odločili, da bomo naredili sončno elektrarno, ki bo zadostovala našim potrebam po električni energiji. S tem pripomoremo k zmanjšanju izpusta CO2 v ozračje.

 

Želite izvedeti več...

 

 

OKNA VINTAGE

 

Okna “starinskega” izgleda so namenjena za starejše objekt. Načeloma se vgrajejujejo tam, kjer ne želimo, oziroma nam zavod za kulturno dediščino ne dopušča vgradnje oken narejenih po današnjih smernicah. Okna so vizualno narejena tako, kot so jih izdelovali pred 200 leti. Okna imajo enojno zasteklitev, odpirajo se navzven, so debeline 43mm, zaščitena so s kvalitetno vodno barvo in izdelana iz lesa prve kvalitete. Potrebno je omeniti, da je izdelava takšnih oknen zelo zahtevna, saj je v izdelavo vloženo veliko ročnega dela.

Takšna okna so vgrajena v samostanu Hčere Marije pomočnice – Gornji trg 21, župnišče Podgozd, Komenda….

Namesto veternih kljuk, je vgrajeno okovje roto – ARX, ki je varnostno in funkcionalno izpopolnjen, saj ima opcijo prezračevanja prostorov, kot je prikazano na sliki.

 

 

POLKNA

 

Polkna so posebni okenski dodatki, ki z zunanje strani zapirajo okna. V preteklosti je bila uporabnost polken zelo razširjena, še posebaj na Gorenskem in Primorskem. Na Gorenjskem so ščitila okna pred nevihtami in snegom, na Primorskem pa pozimi pred mrzlo burjo in poleti pred sončno pripeko. Tako so polkna postala del kulturne dediščine. Današnja polkna dajejo objektu posebno estetsko vrednost. Polkna pa so s časom doživela veliko tehničnih sprememb še posebaj na okovju, ki nam omogoča dolgotrajno uporabnost in funkcionalnost.

Izdelujemo tri tipe polken:

 

Polkna so izdelana iz lesa smreke, prve kvalitete, nakovana z okovjem ARX, ki je v beli ali črni barvi, priporočeno je, da so polkna nakovana na dodaten lesen okvir, ki je kasneje montiran na okno.

 

 

VRATA

 

Izdelujemo vhodna in notranja vrata iz masivnega lesa. Vsa vrata se izdelujejo po naročilu. Če vam nobena od prikazanih vrat ne ustrezajo, vam jih lahko izdelamo po vaši skici, sliki….

Vhodna vrata so narejena iz masivnega lepljenega lesa, lahko pa so tudi oplemenitena s furnirjem, odvisno od izvedbe vrat. Vsa vrata imajo že vgrajeno varnostno pet točkovno zaklepanje – krpan, kljuko arx , 3D nasadila, izolacijsko polnilo, steklo ug k 1.1, cilindrični uložek roto… Po želji pa vam lahko vgradimo tudi el. ključavnico, peskano steklo, odpiranje na prstni odtis, kukalo, tolkalo, dodatno tesnilo… itd. Podboj je debeline 68 mm, po želji pa lahko tudi več npr. 140mm, krilo je standardno debelo 64mm lahko tudi več.

 

Spoznajte več ...

 

 

STEKLARSTVO

 

Nudimo kakovstna stekla


V zadnjih letih opažamo vedno večje povpraševanje po steklu, ter steklenih izdelkih.

Na podlagi tega smo se odločili, da v naš asortiman dodamo tudi steklarstvo.

Nudimo vam kakovostna stekla in storitve po ugodnih cenah.

Zadovoljstvo naših kupcev je zelo pomembno.

Potrudimo se po najboljših močeh za vsakega izmed Vas .

 

Jamčimo Vam kakovost, ter zadovoljstvo.

 

 

Zakaj izbrati OKNA POLSKAVA, ROMAN RAVŠ, S.P.?

 

 

STOPITE V STIK Z NAMI

 

Telefonska številka: 

031/842-580

 

E-Mail naslov: 

okna.polskava@gmail.com

 

V veselje nam bo sodelovati z vami.