Kupujete okna, vrata, senčila ali ostalo stavbno pohištvo? Kupujete okna, vrata, senčila ali ostalo stavbno pohištvo?
Izpolnite povpraševanje in počakajte na ponudbe! Izpolnite povpraševanje in počakajte na ponudbe!

POKRIJ IN ZASENČI prodaja in montaža d.o.o.

POKRIJ IN ZASENČI prodaja in montaža d.o.o.
KontaktPOKRIJ IN ZASENČI prodaja in montaža d.o.o.
Podgrajska cesta 5G
1000 Ljubljana
Kontakt041853628
Kontaktinfo@pokrij-zasenci.si
Kontakt https://www.pokrij-zasenci.si
Davčna št.:SI58882316
Direktor:VOLK JURE, direktor

 

Strokovnjaki za senčenje in protivetrne zaščite

 

 

O NAS

 

Smo specialisti za senčenje in protivetrne zaščite.  Nudimo vam širok nabor senčil po vaših želja in okusu.

Svoje delo opravimo korektno in strokovno. Znamo vam svetovati, tako da je za vas le najboljše, kar vam lahko zagotovimo in za svoje delo nudimo tudi garancijo.

 

 

TENDE IN MARKIZE

 

Tende markize so primerne za senčenje predvsem kjer ne potrebujete stalne sence je pa potrebna zaščita pred močnim soncem. Ustvarjajo udobno klimo in odlično senco. Namenjene so za zunanjo uporabo, kot so balkoni, terasi, vrtovi, atiji, …

V ponudbi imamo tende in markize vrhunskih svetovnih proizvajalcev. Ponujamo vam tende in markize tako za privatno uporabo, kot za profesionalno (poslovni objekti, gostinski lokali, …).

Vse naše tende in markize odlikujejo kvalitetni materiali in vrhunski dizajn. V naši široko ponudbi boste vsekakor našli pravo tendo, ki bo izpolnila vse vaše želje in zahteve.

Dolgoletne izkušnje so naša prednosti pri montaži tend in markiz. Izdelujemo jih po meri in želji stranke in na ključ. Poslušamo željo stranke, jim svetujemo in skupaj izberemo primerno tendo – markizo. Nato pride izdelava in na koncu montaža.

Ker imamo izbor kvalitetnih tend in markiz nudimo 10 let garancije.

Tende markize nudijo različne načine pogona, ročni, električni pogon z stikalom ali električni pogon z daljinskim upravljanjem. Lahko jih dopolnimo tudi z zaščitnim senzorjem za veter.

 

 

PROTIVETRNI SISTEMI

 

Protivetrni sistemi oziroma protivetrna zaščita se uporablja predvsem za zaščito prostorov, ki so izpostavljeni zunanjemu vetru. Protivetrni sistemi se uporabljajo na terasah, pergolah, balkonih, nadstreških, atrijih …

Protivetrni sistemi pa se uporabljajo tudi v profesionalne industrijske namene, kot so razne delno odprte industrijske hale, hlevi, gostinski lokali, športni objekti oz igrišča …. V živinoreji nam protivetrni sistem omogoča zadostno izmenjavo svežega zunanjega zraka in onemogoča prepih.

Za izdelavo protivetrne zaščite ali sistema nudimo vrsto različnih rešitev prav tako različne materiale.

Sistemi so lahko fiksni, delno fiksni, odpiralni, snemljivi … lahko jih opremimo z motornim pogonom ali ročnim pogonom, odvisno od želje stranke.

Materiali za protivetrno zaščito so lahko

 

PERGOLE IN NADSTREŠKI

 

Nadstreški, ki jih nudimo so izdelani po želji stranke in nimajo omejitev. Izdelujemo jih po načrtu arhitekta ali strokovnjaka, lahko vam tudi sami podamo predlog izdelave. Sami materiali za izdelavo nadstreška so lahko različni ALU, INOX, Jekleni. Kritina na nadstrešku pa je lahko; Steklo, polikarbonat, pločevina, PVC lahko pa tudi akrilni materiali, kjer ne bi želeli fiksne strehe. Pri nadstreških je najbolj pomembno, da ga prilagodimo želji stranki in dosežemo željen dizajn, ki se bo odlično podal z ostalo arhitekturo. Naj ne bo nadstrešek samo funkcionalen naj doda še estetiko in všečnost.

Pergole so inovativni nadstrešek, ki nam omogoča odprtost ostrešnega dela. Ostrešni del pa se lahko odpira na različne načine zato tudi ločujemo pergole; na pergotende in lamelne oziroma bioklimatska pergola.

Pergotenda: So nadstreški sestavljeni iz fiksne aluminijaste konstrukcije in zložljivim strešnim delom. Prilagodljiv strešni del nam omogoča, da lahko pergotendo uporabljamo čez celo leto. Pergotenda nam naredi zaščito pred soncem in dežjem. Narejene so tako, da dež odteka v zato pripravljene kanale, kar nam onemogoča zamakanja ali puščanje vode. V prehodnih obdobjih, ko si želimo več sončnih žarkov pa strežni del zložimo in uživamo naravno toploto. Lahko dodamo tudi stranske roloje, ki nas ščitijo pred vetrom, nezaželenimi pogledi in mrazom.

Bioklimatska pergola lahko ji rečemo tudi lamelna pergola je s svojim inovativnim sistemom pripomogla k optimalnemu udobju ne glede na vreme. Aluminijaste lamele, ki imajo lastnost gibanja lahko regulirajo dotok sončnih žarkov in zraka. Sistem deluje tako, da omogoča kroženje zraka in s tem odvajanje toplote, kar ustvarja popolno klimo in udobje. Zaprta bioklimatska pergola omogoča streho, ki je vodotesna. Z patentiranim sistemom tesnjenja in vgrajenim žlebom vsa voda odteče in ne dopušča, da bi kapljalo ali zamakalo. Zato jo lahko brezskrbno uporabljate tudi v deževnih urah.

 

 

OSTALA SENČILA

 

V ponudbi imamo zunanja in notranja senčila. Zunanja senčila, nam služijo kot zaščito pred zunanjo temperaturo tako pozimi in poleti. Nudijo tudi dodatno zavarovanje prostora.

 

ROLETE

 

Rolete so zelo priljubljena vrsta senčenja, saj poleg senčenja nudijo tudi dobro izolacijo, ter zaščito (pred vlomilci in nezaželenimi pogledi). Rolete so v različnih oblikah in materialih. Lahko so aluminijaste, PVC,…

Lamele so lahko tudi polnjene z poliuretanom za boljšo izolativnost.

Lahko izbirate med široko barvno paleto.

Na voljo so:

Predokenske:

So primerne za novogradnje, kjer je potrebno že predhodno načrtovanje. Ko so zmontirane so kasete skrite v fasadni del objekta in ne motijo zunanjega izgleda.

Nadokenske:

So rolete, ki se vgradijo nad okno. Primerna so za novogradnje ali sanacijo objektov, ko se menja okna. Vgrajujejo se skupaj z okni ker je potrebno upoštevati že pri načrtovanju. Kasete so dodatno izolirane zato imajo nadokenske rolete najboljšo izolativnost.

 

 

ŽALUZIJE

 

Se uporabljajo tako v poslovnih stavbah kot privatnih hišah. Ločimo jih na notranje žaluzije in zunanje žaluzije. Njihova funkcija je senčenje oziroma možnost regulacije vhoda svetlobe v prostor. Zunanje žaluzije preprečujejo segrevanje stekla ter ščitijo okna pred zunanjimi vplivi. Seveda poskrbijo oziroma nam omogočajo zasebnost v prostoru. Vse žaluzije imajo možnost ročnega ali motornega pogona.

Zunanje žaluzije

So lamelne oblike narejene iz aluminija. Nudijo nam reguliranje svetlobe v prostoru, toplotno izolativnost, varnost in zaščito pred pogledi.

Zunanje žaluzije nam lahko zaustavijo tudi do 80% vročine, ki bi sicer sevala v prostor. So različne oblike in različni modeli za montažo.

Predokenske zunanje žaluzije, ki so lahko skrite v fasado, v kolikor je fasada že narejena pa imajo kaseto v katero se pospravijo, da čim manj vplivajo na zunanjost objekta.

Nadokenske zunanje žaluzije so primerna za novogradnje ali sanacijo objektov, ko se menja okna. Vgrajujejo se skupaj z okni ker je potrebno upoštevati že pri načrtovanju. Kasete so dodatno izolirane zato imajo najboljšo izolativnost.

Notranje žaluzije

 Notranje žaluzije je cenovno ugodna rešitev za zatemnjevanje prostorov. Na voljo so različni barvni odtenki in različni modeli. Večina notranjih žaluzije deluje na ročni sistem.

 

KOMARNIKI

 

Komarniki so hitra in učinkovita rešitev pred mrčesom hkrati pa nam omogočajo, da imamo sveži zrak. Komarniki se uporabljajo v privatnih objektih in v poslovnih.

Predvsem v prostorih, kjer želimo veliko svežega zraka predvsem pa bi se radi zaščitili pred mrčesom na okolju prijazen način.

Komarniki so lahko:

 

ROLO SENČILA

 

Rolo senčila so lahko notranja ali zunanja. So estetsko in energetsko učinkovita rešitev za senčenje vseh vrst steklenih površin.

Rolo ali screen je sestavljen iz vodil, kasete in tkanine. Pri rolojih se uporabljajo posebne tkanine, ki so drobno prepletene kljub temu pa omogočajo določeno prosojnost. Prosojnost blokira UV žarke in delujejo kot dober toplotni izolator. Zaradi prosojnosti se nam ne blešči v prostor pa prihaja prijetna svetloba.

Ker je tkanina prosojna nam še vedno omogoča pogled iz prostora.

Tudi rolo senčila se lahko montirajo podometno ali nadometno. Možnost je ročnega pogona ali pogona na elektro motor.

 

 

ZAKAJ IZBRATI POKRIJ IN ZASENČI?

 

 

STOPITE Z NAMI V STIK

 

Telefon: 

+386 40 383 000

 

E-mail: 

info@pokrij-zasenci.si

 

 

Z veseljem vam bomo svetovali.